Nurmijärven turvallisuus

Ihmisten turvallisuuden tunne on yksi tärkeimmistä tekijöistä ihmisten hyvinvoinnille ja kotipaikan valinnalle. Nurmijärvi mielletään rauhalliseksi ja turvalliseksi paikkakunnaksi josta me tietysti haluamme pitää kiinni. Luonnon, kylämäisyyden ja pääkaupunkiseudun läheisyyden lisäksi. Itse haluaisin, että kunta valitsisi ne muutamat teemat joissa Nurmijärvi on paras, koska muuten emme pärjää kilpailussa.

Luin järkytyksekseni uutisen tänään, että Itä-Uudenmaan määrärahoja supistettaisiin siinä määrin, että Nurmijärven poliisilaitos voi joutua lakkautettavien listalle. Määrärahojen supistaminen näkyy ensimmäisenä siinä, että  Poliisin lupapalvelut lakkautetaan Nurmijärveltä. Tämä sinänsä kuulostaa vielä harmittomalta, mutta mitä seuraavaksi. Keskustapuolueen Antti Kaikkonen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. On tärkeää estää tällaiset leikkaukset, koska poliisin paikalle saapuminen tulisi kestämään liian kauan varsinkin, kun lähikunnissa Järvenpää, Tuusula, Kerava asuu yli 100.000 ihmistä. On selvää, että palvelut tulevat kärsimään.

Olen usein miettinyt sitä, että tietääköhän hallitus lainkaan mitä vahinkoa se on tekemässä, kun tekee näin lyhytnäköisiä päätöksiä. Onko tarkoitus tasapuolisuuden nimissä leikata kaikkialta sen sijaan, että pidettäisiin kiinni yhteiskunnan toimivuudesta, rauhasta tai lasten tulevaisuudesta.

No mitä sitten on tehtävissä, jos Suomi on jäänyt kilpailussa jälkeen ja olemme leikkausten tiellä? Vasen puoli huutaa infrastruktuurin rakentamisen perään ja oikea puoli kilpailukyvyn kohentamista sisäisellä inflaatiolla. Mitäpä, jos keskityttäisiin siihen, että yrittäminen tehtäisiin houkuttelevaksi ja kiinnostavaksi vaikkapa niiden kuuluisien normipurkutalkoiden loppuun viemisellä, aloittavan yrityksen tuella, innovaatioilla (vaatii hyvätasoista koulutusta sekä pieniä ryhmäkokoja). Ei isoja muutoksia saada aikaan infrahankkeilla tai leikkaamalla sieltä täältä. Meidän on uskottava itseemme ja käytävä taistoon meidän vahvuuksilla eikä alistua markkinavoimien vietäväksi. Elämme globaalissa maailmassa, mutta pieniä taisteluja käydään myös omalla maaperällämme.

Nurmijärvi voisi rauhan, perheystävällisen, puhtaan luonnon, pääkaupunkiseudun läheisyyden lisäksi erottua yrittäjäystävällisenä kuntana, joka vaatii ehdottomasti toimivia kulkuyhteyksiä ja puutarhamaista keskustaa. Ainakin täällä Klaukkalassa olisi paljon tehtävää, että keskusta saataisiin oikeasti viihtyisäksi koko kunnan yhteiseksi ajanvietto paikaksi, jossa yhteisöllisyys kukoistaa.

Asiat on loppujen lopuksi yksinkertaisia, kun on riittävästi visiota, kykyä, halua ja tahtoa ne toteuttaa. Kilpaillaan niillä korteilla mitkä Nurmijärvelle on jaettu eikä alistuta kilpailuun kilpailijoiden vahvuuksilla!

Petri

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s