Suomen turvallisuus ja ulkopolitiikka

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Vaakakupissa on Nato- tai ei Nato jäsenyys ja niiden seuraukset. Asiaa pitkään pohtineena puolueettomuus politiikan perusteet ovat murtuneet alta. Suomettumisen aika on ohi ja on aika alkaa toimimaan, kuin itsenäinen valtio ilman Venäjän painostusta ja uhkailua. Kauppa venäjän kanssa tulee olemaan vähintäänkin vuosikymmeniä jäissä ja kaikki pyrkivät irtaantumaan Venäläisestä energiasta. Venäjän historiasta tiedetään, että se suosii ”vahvoja” johtajia. Tänään Putin, huomenna joku toinen. Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, jos se olisi Nato maa. Putin on pitkään puhunut rajojen palauttamisesta, kuin oli ennen vuotta 1914. Provosoimattomien hyökkäysten voidaan olettaa jatkuvan Ukrainan jälkeen. Rassmussen on toki aina toivonut Suomen ja Ruotsin Nato jäsenyyttä (lähinnä baltian maiden/ Itämeren puolustusta varten), mutta siinä hän on oikeassa, että ikkuna toistaiseksi on auki. Muistakaa myös mitä tapahtui ennenkuin Venäjä hyökkäsi Suomeen. Mm. Väinö Tanner piti mahdottomana ajatuksena hyökkäystä Suomeen. Suomessa tulisi olemaan pisin Naton raja Venäjään ja sotilaallinen kolmio (Muurmanski, Moskova, Pietari) sen vaikutusalueella. Tämä johtaisi Venäjän sotavoimien keskittämiseen lähelle Suomea, mutta Venäjä ei edelleenkään hyökkäisi Nato maahan. Natoon siis pikapikaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/petri-kolmonen/suomen-turvallisuus-ja-ulkopolitiikka/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s