Kansainvälinen Vieraannuttamisen vastainen päivä Narinkkatorilla 25.4.2018

Kansainvälistä vieraannuttamisen vastaista päivää vietettiin Narinkkatorilla 25.4.2018. Tämä oli kuudes kerta, kun Isät lasten asialla järjesti kyseisen tapahtuman. Tapahtumaa vietettiin 30 eri maassa samaan aikaan.

Omassa puheessani toin esille, että Isät lasten asialla on ennenkaikkea lastensuojelujärjestö jonka tärkein tavoite on lasten hyvinvoinnin edistäminen. Tavoitteeseen pääsyyn tarvitaan uuteen lapsenhuoltolakiin kirjaukset vanhempien yhdenvertaisesta kohtelusta, vuoroasuminen tulee olla normi lähtökohta ja vieraannuttaminen tulee kirjata lakiin. Puheessani toin myös esille tutkimustietoa jonka mukaan vieraannuttajia erovanhemmista on 10-15% joten puhutaan laajasta ilmiöstä. Jotain myös kertoo tilastot joiden mukaan 30% lapsista menettää oleellisesti yhteyden etävanhempaan. Jos lähivanhempi perustaa uusioperheen tuo luku nousee 37%. Jos vieraannuttaja ei välitä sopimuksista eikä lasten hyvinvoinnista niin Suomikin tukee lainsäädänöllä sekä virainomaistoiminnalla lasten vieraannuttamista. Suomi on sitoutunut jo vuonna 1991 YK.n lasten oikeuksien sopimukseen (juridinen) jonka mukaan lapsella on oikeus molempiin vanhempiin. Euroopan neuvosto  suositteli kaikille jäsenmaille eron lähtökohdaksi vuoroasumista jonka kaikki jäsenmaat allekirjoitti mukaanlukien Suomi. Ruotsissa yli puolet lapsista elää vuoroasumisessa joka on tutkitusti lapsen hyvinvointia edistävä järjestely.

Kiitän kaikkia osallistujia ja mahtavia puhujia.

Puhujalista:

Petri Kolmonen, ILA pj

Kari Uotila, kansanedustaja

Hanna Heinonen, toiminnanjohtaja lastensuojelunkeskusliitto

Tarja Räisänen/ Markku Virtanen, Kaapatut lapset ry

Pauli Kiuru, kansanedustaja

Tuomas Kurttila, lapsiasiainvaltuutettu (tapahtuman suojelija)

Sari Raassina, kansanedustaja ja tasa-arvo asoiden neuvottelukunnan pj

Pekka Pere, ILA tutkimusjohtaja

 

Mukavaa kevään jatkoa!

Petri Kolmonen30171367_1735613426506060_5770022104365818174_o

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s