Henkilöhaastattelu

Lasten, miesten ja isien oikeuksien puolestapuhujana tunnettu paikallispoliitikko Petri Kolmonen Nurmijärveltä vaihtoi puoluetta keskustasta perussuomalaisiin, koska perussuomalaiset on ainoa puolue, joka vielä kykenee muuttamaan politiikan suuntaa ja pelastamaan Suomen. Lasten oikeudet ry:n puheenjohtajana toimiva Kolmonen odottaa jo innolla tulevaa valtuustoryhmätyöskentelyä perussuomalaisten kanssa.

VUONNA 1971 Torniossa syntynyt Petri Kolmonen on asunut suurimman osan elämästään Etelä-Suomessa. IT-alan työnsä vuoksi Kolmonen on asunut myös Filippiineillä ja Venäjällä. Muutettuaan takaisin Suomeen hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa omakotitalosta isolla tontilla ja päätyi muuttamaan Nurmijärvelle sen sijainnin, luonnon, asumisen väljyyden,
turvallisuuden sekä lapsimyönteisyyden vuoksi. Toimittuaan muutaman vuoden poliittisena vaikuttajana keskustan riveissä Kolmonen vaihtoi puoluetta perussuomalaisiin, koska kokee sen ainoaksi puolueeksi, joka vielä voi muuttaa politiikan suuntaa ja pelastaa Suomen.

Kokemukseni Lasten oikeudet ry:n pitkäaikaisena puheenjohtajana varmasti auttaa myös Nurmijärven paikallisyhdistystä saamaan lisää jäseniä ja siivittämään perussuomalaiset
parempaan vaalitulokseen kunta- ja aluevaaleissa. Sitoudun perussuomalaisten arvoihin, tavoitteisiin ja puolueohjelmaan sataprosenttisesti, Kolmonen vakuuttaa.

Työ on ainoa kotoutumisen mittari
Petri Kolmonen suhtautuu kriittisesti humanitaariseen maahanmuuttoon ja pakolaisten vastaanottamiseen. Hyvinvointilautakunnassa hän esitti vuonna 2019, että Nurmijärven
ei tulisi ottaa vastaan enempää pakolaisia ennen kuin kotoutumisluvut ovat tiedossa. Tätä edellytti myös aiempi valtuuston päätös pakolaisten vastaanottamisesta. Hän joutui perustelemaan asiaa yleisillä työllisyysluvuilla lähtömaista, joiden mukaan kotoutuminen on ollut heikkoa.

Nurmijärvellä isoista pakolaismaista tulevista noin puolet saa toimeentulotukea, kun suomalaisten osuus on viisi prosenttia. Työttömyystuella eläviä pakolaisia on noin 60
prosenttia. Minulle työ on ainoa kotoutumisen mittari, Kolmonen toteaa.

Suomen suurin maalaiskunta
Nurmijärvi on Suomen suurin maalaiskunta, jossa on kolme omanlaistaan keskustaa. Palvelujen jakaminen kaikkien kolmen keskusta-alueen kesken lisää kustannuksia. Nurmijärvellä on pyritty kyläkoulujen säilyttämiseen. Silloin koulukiusaamista
esiintyy vähemmän, mutta oppilaiden kuljetuskustannukset kasvavat vuosi vuodelta. Yhtenä osasyynä tähän on dieselin hinta.

Nurmijärvellä kohtaavat aito maaseutu maanviljelyksineen ja uudet asukkaat, jotka hakevat asumisväljyyttä. Nurmijärvi ruokki sodan aikana helsinkiläiset muun muassa kaaleilla ja juureksilla. Mentiin hevosilla Helsingin toreille. Nyt mennään töihin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle, Kolmonen kertoo.

Bensan hinta on oleellinen kustannus
Joukkoliikennettä Nurmijärven kaltaisessa suuressa kunnassa saadaan tuskin koskaan toimimaan niin, että asukkaat voisivat siihen sataprosenttisesti luottaa. Syrjäkylillä autoja tarvitaan, ja siksi tietenkin bensan hinta on oleellinen kustannus. Onneksi hallitusohjelmaan on kirjattu, ettei hallitus omilla toimillaan nosta pumppuhintaa. Ohikulkutie ei juurikaan ole vähentänyt aamu- ja iltaruuhkia. Se olisi pitänyt rakentaa jo 70-luvulla, mutta silloin klaukkalalaiset kauppiaat jarruttivat asiaa.
Myös sote-palveluissa on Nurmijärvellä ongelmia, Kolmonen kertoo: Esimerkiksi Rajamäen terveysasema on ollut rakentamisesta asti liipaisimella. Se rakennettiin ottaen huomioon, että rakennus toimii jossain vaiheessa esimerkiksi päiväkotina.
Hammashoitoon pääsy tökkii kuulemani mukaan eniten. Seniorikansalaisilta olen kuullut, että jos ei ole sinut tietotekniikan kanssa, aikaa menee puhelimessa jonottamiseen.

Tasa-arvo kuuluu myös miehille
Petri Kolmonen perusti Lasten oikeudet ry:n vuonna 2018, jotta lapsen oikeus molempiin vanhempiinsa toteutuisi. Hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana siitä lähtien. Yhdistys tekee kansainvälistä yhteistyötä, ja kotimaassa se kuuluu lapsiasiavaltuutetun ja Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimaan lapsen oikeuksien viestintäverkostoon. Kolmonen on aktiivi myös tasa-arvokysymyksissä. Hänelle tasa-arvo merkitsee aitoa tasa-arvoa, jossa myös poikien ja miesten ongelmiin puututaan.

Minulle tärkeintä on perussuomalaisten menestys tulevissa vaaleissa. On ollut ilahduttavaa, miten perussuomalaisten kansanedustajat ovat huomioineet liittymiseni ja toivottaneet minut lämpimästi tervetulleeksi puolueeseen. Tämä lämmittää kovasti
sydäntäni, Kolmonen kiittää.

Lähde:

Perussuomalainen-lehti 23.10.2023

Jätä kommentti