Yrittäjyyden tukeminen ja työpaikkojen luominen

Yksi tärkeimmistä teemoistani on kunnan tulopuolen vahvistaminen jotta muut kärkiteemani ovat mahdollisia toteuttaa. Kunnan talouden vahvistaminen tapahtuu parhaiten yrittäjyyden tukemisella ja yritysten toimintaedellytysten kunnossa pitämisellä. Kun yritys kokee kunnan hyväksi paikaksi yrittämiselle ja investoinneille se myöskin aikanaan tulee luomaan työpaikkoja joka entisestään luo hyvinvointia kunnalle.

Yritysten välillä on kilpailua aina kunta tasolta globaalille tasolle, mutta kunta voi tehdä toimia jotka tekevät kunnan kiinnostavaksi sijoituskohteeksi. Luonnollisia edistys hankkeita on toimiva liikenne, kaavoitus, verkostoituminen, työvoiman saatavuus, työvoiman hinta, sivukulujen karsiminen, luotottaminen,  matala byrokratia, yritysten konsultointi… Nämä on perusasioita jotka pitää olla hyvässä kunnossa, mutta kilpailussa yritysten investointi halukkuudesta on myös muita tekijöitä kuten kunnan kasvunäkymä, brändi, trendit. Olen itse toiminut johtotehtävissä IT alalla ja uskon, että aluella on paljon osaavaa työvoimaa jotka matkustavat ruuhkassa päivittäin Helsinkiin töihin. Tuo työvoima olisi aivan hyvin käytettävissä myös Nurmijärvellä, koska etätyö on yleistä ja yritysten kulut ovat täällä pienemmät.

Jokainen teema on erillinen asia jota täytyy ideoida ja työstää sekä ennenkaikkea olla aktiivinen yritysten suuntaan.  Ei muutosta tapahdu ilman yhteydenottoja yrityksiin ja markkinoimalla kuntaa hyvänä paikkana yrittämiselle.

Alueella on paljon pienyrityksiä jossa näen paljon verkostoitumisenmahdollisuuksia jotka tekevät yrityksistä ja alueesta mielenkiintoisemman.

Petri

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s