Lasten ja Nuorten hyvinvointi

Jotta teemani ei jäisi vain sanahelinäksi niin esitän tässä omia näkemyksiäni ja miten toimenpiteitä jalkautettaisiin Nurmijärvellä. Minun tuskin tarvitsee erikseen kertoa miksi lapset, nuoret  tai vaikkapa vanhukset on hyvä ottaa erityiseen keskiöön, mutta sen verran kerron omista periaatteistani, että he jotka eivät kykene omia oikeuksiaan puolustamaan niin muiden on niitä puolustettava. Olemmehan me kaikki olleet joskus lapsia ja me kaikki joskus olemme vanhuksia jotka tarvitsevat erityisestä huolenpitoa ja turvaa.

Vaikka tämä kuulosta kliseeltä niin lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. He ovat niitä jotka jatkavat perintöämme ja huolehtivat meistä, kun olemme ikääntyneitä. Olen huolestuneena seurannut kansallista päätöksentekoa siitä kuinka päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja kasvatetaan tai vanhuksien hoidosta tingitään. Ymmärrän toki, että tiukan talouden raameissa jostakin on säästettävä, mutta nämä on asioita joihin säästöt eivät saisi koskettaa.

Työtä tekevät eivät ole todellakaan helpossa tilanteessa yrittäen selvitä päivittäisistä töistä, mutta samalla heidän tulisi pitää hyvää huolta omista lapsista sekä vanhemmista. Ainoaksi vaihtoehdoksi monelle jää se, että turvaudutaan kunnanpalveluihin. Jos kunnanpalvelut eivät ole riittävällä tasolla koko yhteiskunta kärsii. Lopulta ajaudutaan tilanteeseen jolloin ei ole enään ketään joka jaksaisi huolehtia muusta, kuin omasta itsestään, jos siitäkään. Päiväkotien/ koulujen opettajat ja hoitajat työskentelevät äärirajoilla isojen ryhmien kanssa. Vanhukset jäävät ilman riittävää hoivaa, kun heidän lapsensa painivat oman työn ja arjen keskellä. On siis ehdottoman tärkeää KAIKILLE, että sekä lapsista, että ikääntyneistä pidetään hyvää huolta.

Mitä siis voisimme tehdä?

  • Nurmijärvi voisi profiloitua lapsi/ perheystävällisenä kuntana joka ei vain noudata lakisääteisiä velvotteita esim. 1/8 periaattetta vaan varaa riittävästi resursseja jotta perheillä on hyvä olla.
  • Ikääntyneille annetaan mahdollisuus olla kotona niin pitkään, kuin heidän kuntonsa siihen riittää lisäämällä kotihoidon tukea ja resursseja
  • Koulutuksesta ja sivistyksestä ei tingitä vaan annetaan tuloista riippumatta myös jatkossa ilmaiset palvelut. Koulutus ja sivistystaso ovat edelleenkin tärkeimpiä kilpailuvaltteja globaalissa kilpailussa joka tulee olla myös jatkossa Suomen kulmakiviä.

Säästämällä vääristä kohteista saadaan vain pahaa aikaiseksi. On tärkeää miettiä seuraukset, jos säästetään. Mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei. Ei voida toimia sillä periaatteella, että kovaäänisimmät saavat enemmän ja hiljaiset jää vähemmälle. Meidän kaikkien tulee olla tasa-arvoisia ja tasapuolisia ihmisiä kunnioittaen.

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s