Haluammeko sukupuolineutraalin yhteiskunnan?

Myönnän heti alkuun, että olen lähempänä konservatiivia, kuin liberaalia. Nostan tämän aiheen esille, koska Helsingin kaupungin päätös muuttaa päiväkodin Isänpäivä Läheisenpäiväksi aiheutti sellaisen ryöpyn Somessa, että päätin asiasta kirjoittaa mielipiteeni tänne omaan blogiini.
Kyse ei ole vain nimen muutoksesta vaan myös arvovalinnasta. Haluammeko luopua perinteistä sen vuoksi, ettei yksittäinen lapsi kokisi pahaa mieltä siitä, että hänellä ei ole isää ja muilla on. Mielestäni pienen lapsen pahaa mieltä ei nimen vaihtaminen yhtään paranna, jos kuitenkin suurin osa paikalla olijoista on isiä ja isänpäivä kortteja askarrellaan. Kuten Lastenpsykologi Jari Sinkkonen totesi, että lapsen surua isättömyydestä ei pidä sivuuttaa vaan se pitää käsitellä. Sinkkonen muistuttaa myös, että
se, mistä olemme tulleet, on perustava osa ihmisyyttä. Uskon, että lastentarhanopettajamme ovat fiksua ja osaavaa porukkaa jotka osaavat käsitellä tällaisia vaikeitakin asioita ja lohduttaa tarvittaessa lasta. Mikään ei myöskään estä sitä, että paikalle saapuu läheinen ihminen, jos isää ei ole tai on estynyt.

Minun Suomeni ei ole sukupuolineutraali, eikä luopumista suomalaisille tärkeistä juhlaperinteistä.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila otti myös voimakkaasti kantaa ja kehotti kaikkia kuntia luopumaan ajatuksesta muuttaa isän- tai äidinpäivä läheispäiväksi päiväkodeissa.

Olen vankkumaton tasa-arvon kannattaja on sitten kyse naisista, miehistä tai lapsista. Mielestäni tänä päivänä isän asema erotilanteessa on epätasa-arvoinen johtuen asenteista joita ei ole päivitetty 2000 luvulle. Isän rooli tänä päivänä on yhtäläinen äitien kanssa. Yhteiskunnan tulisi arvostaa myös isän roolia perheessä. Isänpäivän tulisi olla myös virallinen liputuspäivä, isät tulisi myös palkita ritarikuntien toimesta itsenäisyyspäivänä kuten äiditkin.

Olisiko vihdoinkin aika tunnustaa, että isät ovat ihan yhtä tärkeitä lapsille, kuin äiditkin?

Mukavaa joulunodotusta
Petri Kolmonen
Nurmijärven hyvinvointi lautakunnan jäsen

#tasa-arvo #isänasema #sukupuolineutraaliyhteiskunta #perinteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s